Медіарегулятор залишається фінансово залежним від виконавчої влади - Потураєв

Медіарегулятор залишається фінансово залежним від виконавчої влади - Потураєв

Укрінформ
Регулятор медіа в Україні залишається фінансово залежним від виконавчої влади, що не є припустимим з точки зору європейських стандартів.

Про це повідомив народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв під час пресконференції «Рік імплементації закону України про медіа: здобутки і виклики», що відбулася в Укрінформі.

«Ми бачимо, на жаль, що регулятор залишається фінансово залежним від виконавчої влади, що не є припустимим з точки зору європейських стандартів», - зазначив Потураєв.

Він підкреслив, що, на жаль, в одному із законодавчих актів Верховної Ради пройшла норма, яка поставила медіарегулятора у нормативну залежність від виконавчої влади, що є ще більш неприпустимим з точки зору європейських стандартів.

«Ми, як комітет, зробимо все від нас залежне, щоб це виправити», - запевнив голова парламентського комітету.

Читайте також: Юлію Федів обрали членкинею правління Суспільного

Політик також наголосив, що прослідковуються певні спекуляції навколо суспільного мовника.

«Створення суспільного мовника є однією з наріжних реформ, дуже важливих для України та її європейської інтеграції, і взагалі міжнародного визнання демократичності нашого устрою», - зауважив він.

Нардеп додав, що дуже важливо, що до розробки поправок до законодавства про медіа було залучено суспільного мовника.

Читайте також: Нацрада зареєструвала 7 онлайн-медіа та 129 друкованих видань

«Потрібно працювати далі, захищати те хороше, що є в нашому законодавстві наразі, і виправляти прогалини. Потрібно захищати свободу медіа від якихось помилкових рішень. І ми це точно налаштовані робити і будемо робити», - підсумував Потураєв.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 13 грудня ухвалила Закон "Про медіа".

Документ визначає правові засади діяльності в Україні суб’єктів у сфері медіа, а також засади державного управління, регулювання та нагляду у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-