Рада ухвалила закон щодо вирішення нагальних питань у сфері охорони здоров’я та соціальній сфері

Рада ухвалила закон щодо вирішення нагальних питань у сфері охорони здоров’я та соціальній сфері

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила закон про внесення змін до деяких законів України щодо вирішення нагальних питань у сфері охорони здоров’я та соціальній сфері.

Про це повідомив народний депутат від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає кореспондент Укрінформу.

Він уточнив, що законодавча ініціатива №10094 була підтримана 238 голосами парламентаріїв.

Мета закону - посилення спроможності наглядових рад закладів охорони здоров’я та стимулювання реорганізації таких державних закладів в державні некомерційні підприємства.

Документом регулюється низка актуальних питань організації медичного обслуговування населення та надання соціальних послуг.

Зокрема законом уточнюються норми щодо формування складу наглядових рад закладів охорони здоров’я, до яких відтепер не зможуть входити громадяни Російської Федерації або Республіки Білорусь, а також особи, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції).

Читайте також: Понад 200 українських медиків пройшли навчання за кордоном у березні

Водночас до 31 грудня 2024 року продовжується пільговий період щодо реорганізації державних закладів охорони здоров’я у державні некомерційні підприємства, що є важливим для формування в Україні єдиного медичного простору.

Очікується, що ухвалення закону дозволить створити правові передумови для посилення ефективності роботи лікарень, забезпечення ефективного стратегічного планування розвитку закладів охорони здоров'я, дозволить залучати професійний менеджмент і незалежний аудит, забезпечить створення єдиного медичного простору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-