Укрпошта обіцяє повністю відновити роботу IT-системи протягом дня

Укрпошта обіцяє повністю відновити роботу IT-системи протягом дня

Ексклюзив
Укрінформ
Наслідки кібератаки, яку сьогодні здійснили на IT-системи АТ «Укрпошти», в компанії обіцяють ліквідувати протягом дня.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

«Дякуючи тому, що це вже не перший наш досвід, всі процедури підготовлені. Наразі вже 96% платежів приймаються, ніякі дані чи кошти не втрачено, всі посилки їдуть. Єдине, що клієнти можуть не одразу побачити у мобільному застосунку, що посилка приїхала. Як тільки відновиться «Нафтогаз», ми одразу відновимо платежі. Маємо все відновити максимум за день», - сказав Смілянський.

Він зауважив, що це вже далеко не перша кібератака на системи Укрпошти, і щоразу подолання їх наслідків потребує дедалі менше часу.

«Це вже 25 чи 26 атака, я вже їх перестав рахувати. Ми вже маємо досвід (ліквідації їхніх наслідків. – ред) і так все робимо, що люди навіть такі атаки не відчувають. Максимум помічають в рамках одного-двох регіонів. Якби така атака сталася рік тому, напевно, вся б країна встала», - підкреслив очільник компанії.

Смілянський додав, що із сьогоднішньої атаки також будуть зроблені певні висновки, і кожен наступний випадок втручання у роботу IT-систем матиме значно менший вплив.

Читайте також: Кількість зареєстрованих кіберінцидентів минулого року зросла на 62,5% - Держспецзвязку

«Ви навіть можете і не помітити ту атаку», - підкреслив Смілянський.

Як повідомлялося, сьогодні вранці газопостачальна компанія "Нафтогаз України" та ТОВ "Газорозподільні мережі України" зафіксували масштабну атаку на один зі своїх дата-центрів. Трохи дгодом в Укрпошті повідомили про «значний технічний збій» у роботі IT-систем компанії, пов’язаний з атакою на інформаційну інфраструктуру партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-