Кількість жертв землетрусу в Японії зросла до 222

Кількість жертв землетрусу в Японії зросла до 222

Укрінформ
Кількість жертв потужного землетрусу в Японії, що стався 1 січня, зросла до щонайменше 222 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Групи рятувальників ведуть пошук 22 людей, які досі вважаються зниклими безвісти. Оскільки зусилля з надання допомоги продовжуються, офіційні особи побоюються, що суворі умови в евакуаційних центрах становлять серйозну загрозу здоров'ю людей.

Офіційні представники префектури Ісікава повідомили, що майже 500 осіб у більш ніж десяти населених пунктів залишаються відрізаними через заблоковані дороги.

Станом на неділю вода та електрика були недоступні в сотнях евакуаційних пунктів, де перебуває майже 20 тисяч осіб. Наразі вважають, що 13 евакуйованих померли від гострих чи хронічних захворювань після перебування у тимчасовому притулку.

Щоб запобігти новим смертям, пов'язаним зі стихійним лихом, співробітники місцевих органів влади працюють над переселенням тих, хто вижив, у кращі умови проживання всередині та за межами префектури.

Серед тих, хто залишив свої будинки внаслідок землетрусу 1 січня, є люди похилого віку і ті, хто потребує спеціалізованого догляду, проте співробітники, які працюють з ними, також зазнають труднощів.

Міністерство охорони здоров'я Японії заявляє, що почне направляти до префектури Ісікава працівників з інших частин країни. Вони забезпечать підтримку закладам догляду, в яких через стихійне лихо бракує персоналу.

Читайте також: Дослідники виявили чотириметровий зсув ґрунту після землетрусу в Японії

Як пише Kyodo News з посиланням на уряд, хвилі цунамі, викликані потужним землетрусом, який сколихнув півострів Ното та його околиці в центральній Японії, прокотилися приблизно по 190 гектарах землі в трьох муніципалітетах. Генеральний секретар кабінету міністрів Хаяші Йошімаса заявив на пресконференції, що хвилерізи були пошкоджені принаймні на семи пляжах, які постраждали від хвиль цунамі.

Як повідомлялося, землетрус магнітудою 7,6, який стався в Японії 1 січня, призвів до численних жертв та руйнувань на півострові Ното в центральній префектурі Ісікава.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-