Генсек ООН закликає відновити фінансування Агентства у справах палестинських біженців

Генсек ООН закликає відновити фінансування Агентства у справах палестинських біженців

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав низку країн-донорів відновити фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) після інформації про участь окремих його співробітників у нападі ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву Гуттереша на сайті ООН.

Генсек ООН наголосив, що з 12 співробітників, звинувачених в участі в нападі ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, дев'ять були негайно звільнені, один визнаний загиблим, а «особи двох інших з'ясовуються».

Гуттереш запевнив, що всі винні будуть притягнуті до відповідальності, в тому числі через кримінальне переслідування.

За його словами, два мільйони цивільних у секторі Гази залежать від допомоги UNRWA, але починаючи з лютого, через відсутність фінансування, ООН не зможе задовільнити їхні потреби.

«Хоча я розумію їхнє (низки країн, які призупинили фінансування UNRWA – ред.) занепокоєння, я сам був нажаханий цими звинуваченнями. Я рішуче закликаю уряди, які призупинили свої внески, принаймні гарантувати безперервність операцій», — заявив генсек ООН.

«Огидні дії цих співробітників повинні мати наслідки. Але десятки тисяч чоловіків і жінок, які працюють на UNRWA, багато з яких перебувають у найнебезпечніших для гуманітарних працівників ситуаціях, не повинні бути покарані. Нагальні потреби зневіреного населення, якому вони служать, повинні бути задоволені», - додав він.

Читайте також: Танк обстріляв притулок ООН у Газі: дев'ять людей загинули, 75 - поранені

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня Агентство ООН у справах палестинських біженців заявило про початок розслідування після інформації про причетність деяких його співробітників до нападу на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що його країна спробує зупинити діяльність UNRWA у Газі після завершення війни. Він стверджує, що це агентство було «цивільним підрозділом» ХАМАС.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш ініціював перевірку інформації про участь окремих співробітників UNRWA у нападі ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Низка країн-донорів призупинили фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA). Серед них - Велика Британія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Швейцарія, Фінляндія, Австралія та Канада.

UNRWA було створено для допомоги біженцям війни 1948 року під час заснування Ізраїлю. Агентство надає допомогу, зокрема й у галузі освіти та охорони здоров’я, палестинцям у Газі, на Західному березі річки Йордан, у Йорданії, Сирії та Лівані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-