Reuters із посиланням на досьє Ізраїлю: 190 співробітників ООН у Газі причетні до нападу ХАМАС

Reuters із посиланням на досьє Ізраїлю: 190 співробітників ООН у Газі причетні до нападу ХАМАС

Укрінформ
Досьє ізраїльської розвідки, яке спонукало низку країн припинити фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA), містить твердження, що близько 190 його співробітників брали участь у викраденнях і вбивствах під час нападу ХАМАСу на Ізраїль.

Як передає Укрінформ, про це повідомило агентство Reuters, яке ознайомилося з документом.

У досьє стверджується, що «близько 190 співробітників UNRWA, зокрема вчителі, були водночас бойовиками ХАМАСу чи Ісламського джихаду. Досьє містить імена та фото 11 з них».

Зазначається, що серед цих 11 осіб – шкільний психолог, який допоміг своєму сину викрасти жінку під час проникнення бойовиків ХАМАСу на територію Ізраїлю.

Інший – соціальний працівник UNRWA нібито допомагав перевезти до Гази труп вбитого ізраїльського солдата, а також координував рух пікапів, які бойовики використовували для постачання зброї.

Читайте також: Ізраїль заявив, що має докази розробки ХАМАСом крилатих ракет під керівництвом Ірану

Третій палестинець у досьє звинувачується в участі у розбої в ізраїльському прикордонному кібуці Беері, десяту частину жителів якого вбили бойовики. Четверта особа підозрюється у захопленні військової бази у Реїмі. В тій місцевості також проходив фестиваль техномузики, понад 360 учасників якого стали жертвами ХАМАСу.

Зазначається, що документ агентству Reuters показало неназване джерело. Воно повідомило, що зібране ізраїльською розвідкою досьє надіслали Сполученим Штатам, які в п’ятницю призупинили фінансування UNRWA.

Палестинці звинуватили Ізраїль у фальсифікації інформації з метою заплямувати інституцію.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня UNRWA заявило про початок розслідування, а генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш ініціював перевірку інформації про участь окремих співробітників у нападі ХАМАСу на Ізраїль.

Понад десять країн-донорів призупинили фінансування UNRWA, а саме – США, Велика Британія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Швейцарія, Фінляндія, Австралія, Канада, Естонія, Японія та Франція.

Читайте також: Генсек ООН закликає відновити фінансування Агентства у справах палестинських біженців

UNRWA було створено для допомоги біженцям війни 1948 року. Агентство надає допомогу, зокрема, й у галузях освіти й охорони здоров’я, палестинцям у Газі, на Західному березі річки Йордан, у Йорданії, Сирії та Лівані.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-