Гутерреш продовжує перемовини про фінансування Агентства у справах палестинських біженців

Гутерреш продовжує перемовини про фінансування Агентства у справах палестинських біженців

Укрінформ
Генеральний секретар ООН проводить переговори з країнами-донорами Агентства у справах палестинських біженців і організації робіт на Близькому Сході (UNRWA), співробітників якого підозрюють у співпраці з ХАМАС.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це повідомив журналістам речник генсека ООН Стефан Дюжаррік.

За його словами, сьогодні генсек зустрінеться з представниками 35 країн, а також Євросоюзу. «Ми очікуємо, що генеральний секретар поінформує держави-члени про заходи, вжиті для розгляду тверджень щодо деяких співробітників UNRWA, і, звичайно, вислухає їхні побоювання», – сказав Дюжаррік.

Гутерреш укотре підкреслить важливість гуманітарної роботи, яку UNRWA виконує щодня в Газі та загалом на Близькому Сході, додав він.

Щодо розслідування, яке агентство проводить стосовно 12 осіб, підозрюваних у причетності до дій ХАМАС під час нападу на Ізраїль 7 жовтня, Дюжаррік не став назвати терміни, коли воно має бути завершене.

«Ми хочемо, щоб вони робили це якомога швидше, щоб заспокоїти всіх стосовно роботи UNRWA», - пояснив він.

Також речник зауважив, що агентство щороку подає списки своїх співробітників владі країн і територій, де воно працює. Ідеться про Йорданію, Ліван, Сирію, сектор Гази та Західний берег річки Йордан.

Читайте також: Reuters із посиланням на досьє Ізраїлю: 190 співробітників ООН у Газі причетні до нападу ХАМАС

«UNRWA надає списки співробітників як Палестинській адміністрації, так і уряду Ізраїлю, – розповів Дюжаррік. – І, як мені повідомили в UNRWA, коли був оприлюднений список співробітників, ніхто не висловив жодних застережень».

Речник генсека зазначив, що робота ООН базується на добровільних внесках: «Якщо гроші не надходять, то ми, на жаль, не можемо друкувати їх чи позичати. Ось чому це так важливо для нас».

Саме тому ООН активно взаємодіє з донорами, відповідає на всі їхні запитання та занепокоєння й поділяє ці занепокоєння, сказав Дюжаррік. «Але водночас, поки ми вирішуємо ці питання, гуманітарна робота організації має продовжуватися», – резюмував речник генсека ООН.

Читайте також: ООН розслідує ймовірну причетність співробітників до нападу ХАМАС на Ізраїль

Як повідомляв Укрінформ, Антоніу Гутерреш проводить зустрічі з представниками країн, які відмовилися фінансувати Агентство у справах палестинських біженців, співробітників якого підозрюють у причетності до нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. У понеділок він провів переговори з постпредом США при ООН Ліндою Томас-Грінфілд.

Раніше Гутерреш закликав низку країн-донорів відновити фінансування UNRWA після інформації про причетність окремих його співробітників до дій ХАМАС. Також він зазначив, що UNRWA проводить внутрішнє розслідування, й винуватці будуть притягнуті до відповідальності.

Близько двох десятків країн призупинили фінансування UNRWA на час розслідування. Серед них – США, Велика Британія, Нідерланди, Італія, Німеччина, Австралія, Швейцарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-