2023 рік став найсмертельнішим для мігрантів упродовж останнього десятиліття - ООН

2023 рік став найсмертельнішим для мігрантів упродовж останнього десятиліття - ООН

Укрінформ
У 2023 році на шляху до кращого життя загинуло 8565 мігрантів, що зробило його найсмертельнішим роком починаючи з 2014-го.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Організація Об’єднаних Націй заявила, що минулий рік був найсмертоноснішим для мігрантів з 2014 року: щонайменше 8565 людей загинули на міграційних маршрутах у всьому світі", - йдеться у повідомленні.

Кількість загиблих у 2023 році являє собою трагічне збільшення на 20 відсотків порівняно з 2022 роком, що підкреслює нагальну потребу в діях, з метою запобігти подальшій втраті людей, йдеться в оприлюдненому у середу звіті Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Читайте також: У ЄС ліквідували масштабну мережу незаконного переправлення мігрантів через Ла-Манш

"Ці жахливі цифри, зібрані Проєктом про зниклих мігрантів, також є нагадуванням про те, що ми повинні знову взяти на себе зобов’язання до активніших дій, які можуть забезпечити безпечну міграцію для всіх, щоб через десять років людям не довелося ризикувати життям у пошуках кращої долі", - сказав заступник генерального директора МОМ Угочі Деніелс.

Як зазначається, торік кількість загиблих перевищила попередній рекорд 2016 року – 8084 людини.

МОМ заявила, що відсутність безпечних, регульованих шляхів змушує тисячі людей подорожувати небезпечними міграційними маршрутами.

Найнебезпечнішим шляхом для мігрантів залишається Середземне море, де впродовж 2023 року загинули щонайменше 3129 осіб, коли мігранти намагалися дістатися узбережжя Європи з Північної Африки. Ця цифра є найбільшою кількістю загиблих на цьому маршруті з 2017 року.

Читайте також: Європол викрив мережу торговців людьми, які переправили до ЄС сотні нелегалів

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці лютого внаслідок аварії легкого судна поблизу узбережжя Марокко потонули восьмеро незаконних мігрантів. Загиблі намагалися перетнути Гібралтарську протоку й дістатися узбережжя Іспанії, однак через складні погодні умови їх судно затонуло поблизу північно-східної провінції Марокко Надор.

Фото: www.ansa.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-