Рекордна кількість мігрантів цьогоріч прибула до Британії через Ла-Манш

Рекордна кількість мігрантів цьогоріч прибула до Британії через Ла-Манш

Укрінформ
За попередніми даними МВС Великої Британії, з початку року до країни через Ла-Манш прибула рекордна кількість мігрантів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Згідно з опублікованими даними, 4 644 особи перетнули Ла-Манш у 2024 році, що є рекордом для перших трьох місяців нового календарного року.

Зазначається, що із загальної кількості 338 осіб прибули до Великої Британії на семи човнах лише у вівторок.

Останні дані перевищують попередній рекордний показник 4 548 мігрантів, що перетнули Ла-Манш за січень-березень 2022 року, та вже перевищують прибуття 3 793 осіб за перші декілька місяців минулого року.

Тим часом глава британського уряду Ріші Сунак продовжує наполягати на тому, що його план «Зупинити човни» працює.

Читайте також: У ЄС ліквідували масштабну мережу незаконного переправлення мігрантів через Ла-Манш

Ця обіцянка «Зупинити човни» із мігрантами, що перетинають Ла-Манш, була одним із п’яти пріоритетів британського прем’єр-міністра, які він виклав на початку 2023 року.

Минулого тижня на Даунінг-стріт оголосили, що уряд має справу з «надзвичайною ситуацією з міграцією» після того як 20 березня, за одну добу, близько 514 людей прибули до Британії на 10 човнах, що зробило цей день «найзавантаженішим» з початку року.

Як повідомляв Укрінформ, в ООН заявили про щонайменше 63 285 загиблих або зниклих безвісти під час міграції по всьому світу в період з 2014 по 2023 рік, причому більшість смертей сталися через утоплення.

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-