У Франції блокували фейковий сайт із «запрошенням» на війну в Україні

У Франції блокували фейковий сайт із «запрошенням» на війну в Україні

Укрінформ
Міністерство збройних сил Франції повідомило про блокування фальшивого веб-сайту, що «запрошував» 200 000 французьких громадян записатися до неіснуючого підрозділу, що нібито «проходитиме службу» в Україні.

Повідомлення-спростування про фейковий сайт відомство розмістило на своїй сторінці в Х.

«Наразі в мережі X поширюється посилання на сайт «долучайтеся до України», який використовує ту саму графіку, що й урядові сайти. Цей сайт є фейковим, він поширюється в соціальних мережах зловмисними акаунтами з метою дезінформаційної кампанії. Для того, щоб долучитися до французької армії, існує лише одна адреса: http://sengager.fr», - йдеться в повідомленні міністерства.

Також повідомляється, що фейковий сайт пропонував потенційним рекрутам залишити свої контактні дані. Також там зазначалось, що «мігранти є пріоритетом». Серед іншого, пропонувалась, приміром, така опція як «поговорити з капітаном Павлом, командиром підрозділу».

Міністерство збройних сил Франції додає, що фейковий сайт вже недоступний в мережі. Водночас міністерство поки не розголошує дані про імовірних замовників та виконавців.

Читайте також: Стефанчук обговорив з головою Національних зборів Франції оборонні потреби України

Як повідомляв Укрінформ, у франкомовних соцмережах поширюються фейки про вербовку французів на війну в Україні. На тлі заяв президента Франції Еммануеля Макрона про те, що у майбутньому не можна виключати відправку французьких військ в Україну, російська пропаганда поширила дві відеопідробки про нібито агітацію французів приєднуватися до Інтернаціонального легіону оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-