Шредер запропонував «використати» його дружбу з Путіним

Шредер запропонував «використати» його дружбу з Путіним

Укрінформ
Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер заявив, що його дружба з російським лідером Володимиром Путіним може "посприяти" припиненню війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це пише DW.

“Ми плідно працювали разом багато років. Можливо, це все ще зможе допомогти знайти рішення шляхом переговорів, я не бачу іншого шляху”, – сказав Шредер.

Шредер заявив, що не хоче забувати "позитивні події", які переживав з Путіним.

Читайте також: Шредер заявив, що Крим є «частиною російської історії»

"І тому я вважаю, що було б абсолютно неправильно забувати усі позитивні події між нами в політиці у минулому. Це не мій стиль, і я цього не роблю", - сказав Шредер.

Шредер вважає, що його особисті стосунки з Путіним також можуть виявитися корисними для вирішення "надзвичайно складного політичного питання".

Читайте також: Польща розслідує можливу участь Шредера у підготовці російської агресії - ЗМІ

Шредер має на увазі свою посередницьку місію у березні 2022 року, незабаром після початку вторгнення РФ в Україну, коли він сказав, що зустрівся у Стамбулі з теперішнім міністром оборони України Рустемом Умеровим, який тоді був членом переговорної групи, а потім поїхав до Москви, щоб поговорити з Путіним. Ця ініціатива не мала успіху.

Як відомо, Шредер є активним лобістом російських інтересів, він нещодавно обвинуватив Київ у "брязканні шаблями", розкритикував вимоги України щодо поставок зброї, він також давно вимагає скасування санкцій проти РФ.

Читайте також: «Переговори провалилися»: Шольц розповів про останню розмову з Путіним

Слід зауважити, що Шредер є членом нині правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини, і багато хто в ФРН закидає соціал-демократам занадто поблажливу політику щодо РФ.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-