Пекін висловив протест Японії та Філіппінам через критику Китаю

Пекін висловив протест Японії та Філіппінам через критику Китаю

Укрінформ
Пекін висловив Токіо і Манілі протест у відповідь на критичні стосовно Китаю заяви президента Філіппін Фердинанда Маркоса молодшого та прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішіди під час їх саміту з американським лідером Джо Байденом у Вашингтоні.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на МЗС КНР.

У міністерстві заявили, що викликали посла Філіппін у Китаї Хайме ФлорКруса та тимчасового повіреного у справах Японії в КНР Акіра Йокочі, з якими зустрівся директор Департаменту країн Азії Лю Цзіньсун і «зробив урочисті зауваження з приводу негативних подій у Японії, пов’язаних із Китаєм», та «негативних слів і вчинків Філіппін щодо Китаю» під час тристороннього саміту лідерів Сполучених Штатів, Японії та Філіппін.

Речниця МЗС КНР Мао Нін на брифінгу також заявила, що Китай «рішуче засуджує» критичні заяви на його адресу з боку лідерів Філіппін і Японії, а також виступає проти формування в регіоні «союзів за участю цих країн, які розпалюють і нагнітають напругу».

Читайте також: Філіппіни посилюють морську безпеку на тлі ескалації протистояння з Китаєм

Як повідомлялося, на тристоронньому саміті цього тижня у Вашингтоні лідери США, Японії й Філіппін обговорили агресивні дії Китаю Південнокитайському та Східнокитайському морях та узгодили широкий перелік домовленостей зі зміцнення своїх безпекових та економічних зв’язків.

Під час саміту президент США Джо Байден пообіцяв захищати Філіппіни від будь-яких нападів у Південнокитайському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-