Нелегали з Білорусі кидають каміння: у Польщі зафіксували понад пів тисячі спроб прорвати кордон

Нелегали з Білорусі кидають каміння: у Польщі зафіксували понад пів тисячі спроб прорвати кордон

Укрінформ
Прикордонна служба Польщі упродовж минулих вихідних, 12-14 квітня, зафіксувала загалом 669 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

Про це повідомляє Прикордонна служба РП, передає Укрінформ.

У багатьох випадках нелегальні мігранти демонстрували агресію і кидали у бік польських прикордонників гілки та каміння.

“За минулі вихідні прикордонники зафіксували 669 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. Мігранти кілька разів атакували польські служби камінням і гілками”,- йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фінляндія скористається досвідом Польщі в охороні кордону

Як зазначається, у п’ятницю було зафіксовано 219 спроб нелегального проникнення до Польщі, у суботу – 276, у неділю – 174. Також було кілька випадків агресивної поведінки мігрантів, які перебували за загородженням. Зокрема, під час одного з таких інцидентів прикордонниця отримала удар по плечу кинутим каменем.

За минулі вихідні польські прикордонники також надали медичну допомогу дев’ятьом іноземцям, які намагалися нелегально перетнути кордон.

Упродовж останнього часу польські прикордонники фіксують суттєве зростання кількості нелегалів, як намагаються потрапити до Польщі з території РБ. Це пов'язується з потеплінням.

У 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, а також встановила сучасну систему електронного моніторингу.

Читайте також: У Польщі зафіксували цьогорічний рекорд із намагання нелегалів потрапити з білоруської території

Це було відповіддю на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією так званого міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та балтійськими країнами.

Як повідомлялося, керівництво МВС Польщі спільно з керівництвом Прикордонної служби країни зараз працює над ущільненням загородження на польсько-білоруському кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-