Кремль визнає вплив на “Л/ДНР”, але гарантій розведення військ не дає

Речник президента РФ Дмитро Пєсков не підтвердив, що Кремль може гарантувати розведення військ від лінії зіткнення на Донбасі.

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Москва нарівні з Берліном і Парижем є гарантом мінського плану дій, і, як і всі країни, ми зацікавлені в тому, щоб усі заходи, які були заплановані свого часу, покладені на папір, під якими стоять підписи чотирьох (представників України, Росії , Німеччини і Франції, -), виконувалися», - сказав Пєсков.

Так він відповів на запитання журналістів, чи може Кремль гарантувати, що збройні формування терористів в ОРДЛО будуть відведені від лінії зіткнення у районі населених пунктів Петрівське і Золоте.

Читайте також: Розведення військ у Петрівському і Золотому відклали через обстріли

При цьому Пєсков окремо дистанціювався від цих збройних формувань, заявивши, що «Кремль, безумовно, має певний вплив» на так звані республіки Донбасу, але «республіки Донбасу» в даному разі нібито є «самостійними суб'єктами врегулювання цього конфлікту». А Кремль, за версією Пєскова, «не є стороною цього конфлікту».

Раніше в понеділок глава МЗС України Вадим Пристайко повідомив, що розведення військ у Петровському і Золотому, яке мало розпочатися 7 жовтня, відтерміновано через порушення проросійськими бойовиками режиму припинення вогню у цих точках.