Зеленський: Якщо рф знову зірве порятунок людей - отримає жорстку відповідь світу

Відео

Якщо російські війська знову стрілятимуть і зриватимуть порятунок людей, зрештою, вони отримають таку відповідь світу, що самі потребуватимуть гуманітарних коридорів. 

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Українські військові забезпечили "тишу", щоб гуманітарні коридори працювали. Якщо ж окупанти знову стрілятимуть і зриватимуть порятунок людей, зрештою, вони отримають таку відповідь світу, що вже й самі потребуватимуть гуманітарних коридорів", - сказав Зеленський.

За його словами, Україна організувала дванадцять гуманітарних коридорів. Вантажі з харчами, водою та ліками вже в дорозі. Ізюм, Енергодар, Волноваха, Пологи, Буча, Гостомель, Бородянка, Андріївка, Козаровичі, Микуличі, Макарів і звичайно Маріуполь мають їх отримати.

"Наші урядовці роблять усе, щоб на всій території країни було паливо, продукти, медикаменти та усі – я це підкреслюю – усі товари, необхідні людям. Бензин, дизель та усе інше – завозиться", - додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що в Україні у п‘ятницю, 11 березня, на Донеччині, Запоріжжі, Харківщині, Київщині відкривається низка гуманітарних коридорів.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Фото: ОП