Японія заборонить експорт до росії ще 57 найменувань продукції

Уряд Японії має намір посилити санкції проти росії, заборонивши експорт до цієї країни ще 57 найменувань технологічної продукції.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Як зазначається, першу заборону було запроваджено у відповідь на окупацію росією українського Криму.

Нинішній список охоплює лише предмети, які можуть бути використані під час збройних конфліктів. У п'ятницю ж японський уряд поновив його, додавши 31 товар, зокрема напівпровідники, комунікаційне обладнання, сенсори, радари та шифрувальні апарати. Також долучено 26 технологій, серед яких - програмне забезпечення.

Нові обмеження набудуть чинності наступної п'ятниці.

Наголошується, що виняток буде зроблений для експорту з гуманітарною метою.

Окрім того, уряд Японії також ухвалив рішення запровадити додаткові санкції щодо білорусі, заморозивши активи трьох білоруських банків. "Цей крок вжито відповідно до рішення Європейського Союзу заблокувати цим банкам доступ до міжнародної мережі фінансових розрахунків SWIFT", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, раніше уряд Японії запровадив персональні санкції стосовно 20 росіян, причетних до організації військового вторгнення в Україну. До списку увійшли, зокрема, прессекретар президента Дмитро Пєсков, перший заступник голови адміністрації президента Сергій Кирієнко, заступник голови адміністрації президента Дмитро Козак, керівник Чечні Рамзан Кадиров.

Крім того, під рестрикції потрапили російські олігархи. Також санкції запроваджено щодо Агенції інтернет-досліджень та ПВК Вагнера.

Японія запровадила заборону експорту до росії нафтопереробного обладнання.

Окрім РФ, під санкції потрапили 12 фізичних осіб і 10 компаній та організацій з білорусі. Токіо також заборонив експорт для міністерства оборони білорусі.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили про загальну мобілізацію.