Трьом високопосадовцям рф заочно повідомили про підозру у вчиненні злочинів проти України

Трьом високопосадовцям збройних сил російської федерації заочно повідомили про підозру у вчиненні злочинів проти України.

Про це Офіс Генерального прокурора повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни підозрюється головнокомандувач повітряно-космічними силами рф, начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту зс рф, директор департаменту інформації та друку міністерства закордонних справ рф (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 КК України)», - йдеться в повідомлені.

Правоохоронцями встановлено, що головнокомандувач пкс рф організував вторгнення російської авіації на територію України та нанесення ракетно-бомбових ударів, у тому числі по цивільних об’єктах. Внаслідок цього загинули та отримали поранення мирні громадяни, зруйновано житло та цивільну інфраструктуру.

Своєю чергою, начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту зс рф і директор департаменту інформації та друку мзс рф своїми діями сприяли веденню іншими співучасниками війни проти України.

Вони, зокрема, публічно розповсюджували неправдиву інформацію про дії представників влади України. Сприяли розпалюванню національної ворожнечі та вчиняли інші дії на порушення територіальної цілісності України.

За вчинення цих злочинів Кримінальним кодексом України передбачено максимальне покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року президент росії путін розпочав неспровоковану війну проти України. Російські війська почали руйнувати міста та селища України з використанням артилерійських систем залпового вогню, авіаційних ударів та ракетних атак.