росія стягує резерви для наступу та оснащує їх застарілою технікою – британська розвідка

росія перекидає резервні сили з усієї країни та збирає їх поблизу України для майбутніх наступальних операцій, оснащуючи піхотні підрозділи застарілими зразками техніки, знятими з довгострокового зберігання.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у ранковому звіті міноборони Великої Британії.

«росія перекидає резервні сили з усієї країни та збирає їх поблизу України для майбутніх наступальних операцій. Велика частина нових піхотних підрозділів, ймовірно, розгортаються на БТ-ЛБ (багатоцільових легких броньованих транспортерах – ред.), знятих з довгострокового зберігання, як основному засобі транспортування», - йдеться у повідомленні.

Вказується, що раніше росія вважала БТ-ЛБ непридатними для більшості передових транспортних завдань піхоти. БТ-ЛБ був розроблений у 1950-х роках як тягач для артилерії, має дуже обмежену броню та лише кулемет для захисту.

Читайте також: Пропаганда кремля розганяє фейк про несправну та застарілу зброю від Заходу

«Натомість більшість російських десантно-штурмових підрозділів першого ешелону у лютому були оснащені бойовими машинами піхоти БМП-2, які мають броню товщиною до 33 мм і оснащені потужною 30-мм автоматичною гарматою та пусковою установкою протитанкових ракет», - йдеться у документі.

Зазначається також, що попри заяву путіна від 7 липня 2022 року про те, що російська армія «навіть не розпочала» своїх зусиль в Україні, багато з її посилень є спеціальними угрупованнями, які розгортаються із застарілим або невідповідним оснащенням.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу на Південному напрямку українські захисники знищили 194 російських загарбників та 42 одиниці ворожої техніки.