У Чорному та Середземному морях ворог тримає 10 носіїв ракет «Калібр»

Командування російських загарбницьких військ тримає в Чорному та Середземному морях 10 ворожих носіїв крилатих ракет «Калібр», ще до двох - в Азовському морі, які готові до завдання ударів по Україні.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

«У ворога на бойовому чергуванні знаходяться: Чорне море - 5 ворожих носіїв крилатих ракет «Калібр» (малі ракетні кораблі проєкту 21631 – 3; фрегати проєкту 11356 – 2). Сумарний залп яких складає 40 ракет. Азовське море - комунікації продовжують контролювати до 2 кораблів та катерів. Середземне море - 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 27 суден, з них одне судно рухалось з протоки Босфор. До Чорного моря – 49 суден, з них 16 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря, рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), відзначили в командуванні.

Читайте також: Масовані обстріли Миколаєва, удар по Харкову: під ворожим вогнем упродовж доби - сім областей

Як повідомляв Укрінформ, підрозділи Військово-Морських сил Збройних сил України протягом тижня ліквідували понад 200 російських військових та десятки одиниць ворожої техніки.