Глава МЗС Японії закликав Іран не давати росіянам зброю для війни проти України

Міністр закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші під час зустрічі зі своїм іранським колегою Хоссейном Амір-Абдуллахіаном у Токіо закликав не надавати Росії зброю для війни проти України.

Про це з посиланням на МЗС Японії повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Як зазначається, переговори відбулися на тлі заяв України та її західних партнерів про те, що Іран надає Росії масштабну військову допомогу безпілотниками та боєприпасами. Водночас Токіо прагне використати свою традиційну дружбу з Тегераном, аби допомогти припинити війну.

Цього року Японія головує у «Групі семи» (G7) найбільш промислово розвинених держав світу, які з лютого минулого року запровадили економічні санкції проти Росії через розв’язану нею війну проти України, нагадує видання.

Читайте також: Серед лідерів Ірану виникли суперечки через поставки дронів Росії – глава МІ6

Хаяші також висловив серйозну стурбованість розширенням ядерної діяльності Ірану, закликавши його до повної та безумовної співпраці з МАГАТЕ в рамках багатосторонньої ядерної угоди 2015 року, яку підтримує Японія.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати готові без вагань застосувати додаткові економічні та інші обмеження проти Ірану через його зусилля щодо поглиблення військової взаємодії з Росією.

Фото: Kyodo