КНДР передала Росії 3 мільйони снарядів та десятки балістичних ракет - розвідка США

Документ

Американська військова розвідка (DIA) офіційно підтвердила передачу Росії Північною Кореєю щонайменше 3 мільйонів снарядів, десятків балістичних ракет, використані уламки яких були знайдені на значній території України.

Про це йдеться у розсекреченому звіті розвідувального агентства, оприлюдненому на офіційному сайті, передає Укрінформ.

«Пхеньян розширив співпрацю з Москвою, надавши їй пряму матеріальну підтримку, в тому числі щонайменше 3 мільйони артилерійських снарядів на додаток до десятків балістичних ракет для підтримки війни РФ проти України», - йдеться в документі.

При цьому зазначається, що Росія використовувала ракети КНДР для ударів по цілях в Україні, включно з мирними населеними пунктами, що призвело до загибелі або поранень десятків мирних жителів.

Читайте також: Північна Корея може готувати військові провокації перед виборами у США на прохання Путіна - ЗМІ

У документі представлений порівняльний аналіз зображень виявлених уламків із зразками північнокорейських озброєнь. Зокрема, аналітики DIA підтвердили, що частини, знайдені в Харкові 2 січня, від північнокорейської ракети малої дальності.

Зі свого боку, Москва надала Пхеньяну дипломатичну підтримку в ООН, наклавши вето на механізми застосування санкцій, зауважується в документі.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Мінфін США попередив про введення додаткових обмежень проти країн, які допомагають Росії поставками озброєнь та важливих для ведення війни компонентів.