США не змінили офіційної позиції щодо ударів по об’єктах в Росії – Пентагон

Міністерство оборони США підтвердило, що офіційна позиція американської адміністрації щодо можливості ударів зброєю зі США наразі залишається незмінною.

Про це заявила в четвер під час брифінгу заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У нашій політиці не відбулося змін. Допомога у сфері безпеки, яку ми надаємо Україні, має використовуватися в Україні, і ми не заохочуємо та не забезпечуємо можливостями атаки по всередині Росії», - зауважила представниця оборонного відомства США.

Водночас, вона висловила переконання, що ЗСУ з допомогою, наданою Сполученими Штатами, можуть досягти ефективних результатів у межах своєї території.

Читайте також: Україна й США підпишуть безпекову угоду перед Самітом миру - FT

Як повідомлялося, напередодні видання Politico поінформувало із посиланням на джерела в адміністрації США, що в Вашингтоні розглядають можливість зняти обмеження для України щодо ураження цілей в РФ американською зброєю.

Раніше цього тижня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що право України на самооборону включає також завдання нею ударів по військових цілях на російській території.