Україна й США підпишуть безпекову угоду перед Самітом миру - FT

Україна й США підпишуть безпекову угоду перед Самітом миру - FT

Укрінформ
Президенти України й Сполучених Штатів підпишуть безпекову угоду перед Глобальним самітом миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Financial Times.

За словами американських співрозмовників, за декілька днів до Саміту миру Володимир Зеленський і Джо Байден підпишуть двосторонню угоду про безпеку на полях зустрічі лідерів країн G7 в Італії наступного місяця.

Саміт Групи семи запланований на 13-15 червня в італійському місті Апулія.

Зазначається, що ця безпекова угода стане найважливішою з серії угод, що Україна уклала з країнами-членами НАТО, які передбачають зобов’язання щодо довгострокової підтримки, включаючи військову підготовку, обмін розвідданими та економічну допомогу.

Напередодні речниця Білого дому заявила, що Сполучені Штати будуть представлені на Глобальному саміті миру 15-16 червня у Швейцарії. Водночас, вона відмовилася уточнити, чи очолюватиме делегацію США президент Джо Байден.

Читайте також: Україна уклала безпекову угоду з Португалією

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Президент Володимир Зеленський заявив, що вже 90 країн підтвердили свою участь у Глобальному саміті миру.

Він закликав Президента США Джозефа Байдена і голову Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна узяти участь у заході.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спрогнозував, що особиста участь президента США у Глобальному саміті миру спонукає «ще більше» лідерів інших країн приїхати на цей міжнародний захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-