Росіяни активізувалися на Сіверському й Куп’янському напрямках, ідуть бої

Дані Генштабу

Російська армія намагається атакувати на Куп’янському та Сіверському напрямках, на Харківському – активізувалася поблизу Липців.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 17:30 п'ятниці, 31 травня, передає Укрінформ.

Від початку доби на фронті відбулися загалом 62 бойові зіткнення. Найнапруженішою ситуація залишаться на Покровському напрямку.

Російські війська продовжують бити з артилерії й авіації по населених пунктах України. Зокрема, обстрілють зі своєї території прикордоння Сумської та Чернігівської областей.

Артилерійських ударів з території РФ зазнали Шалимівка, Водолаги й Баришівка.

Читайте також: РФ за останні тижні не досягла успіху на ключових напрямках фронту - розвідка Естонії

На Харківському напрямку біля Липців на цей час триває боєзіткнення.

З напрямку Бєлгорода загарбники вдарили керованою авіаційною бомбою по Нескучному, із Шебекіно завдали удару двома КАБами по Юрченковому, із району Протонівки та Шебекіно запустили три КАБи по Білому Колодязю.

На Куп’янському напрямку війська РФ збільшили кількість бойових зіткнень до семи. Три атаки захисники України успішно відбили. Бої тривають біля Петропавлівки й Берестового, а також поблизу Новоєгорівки, куди за підтримки авіації ворог скинув два КАБи.

На Лиманському напрямку російська армія спробувала штурмувати українські позиції в районі Тернів, однак безуспішно. Ситуація контрольована.

Війська РФ не полишають спроб протиснути оборону на Сіверському напрямку. Від початку доби захисники України відбили там уже п’ять атак. Ще три боєзіткнення тривають у районах Білогорівки, Виїмки та Роздолівки.

На Краматорському напрямку загарбники атакують за підтримки авіації. У районі Дружби завдали ударів 26 некерованими авіаракетами. Загалом від початку доби на цій ділянці фронту відбулися вже п'ять бойових зіткнень, одне ще триває поблизу Андріївки.

Читайте також: Плетенчук про застосування «Нептунів»: Українська ракетна програма показує серйозні результати

На Покровському напрямку станом на цей час російська армія проводить 11 штурмових дій. Усього від початку доби їх було 22. Половину ворожих атак Сили оборони успішно відбили. Нині точаться бої поблизу Сокола, Невельського, Нетайлового та Євгенівки.

Водночас ударів десятьма КАБами росіяни завдали по Воздвиженці й Олександрополю.

На Курахівському напрямку кількість штурмових дій ворога зросла до чотирьох. Дві атаки українські оборонці відбили, тривають бої біля Новомихайлівки.

На Времівському напрямку російська армія вже тричі атакувала від початку доби. Удар керованою авіабомбою завдала в районі Старомайорського. Усі спроби загарбників просунутися вперед Сили оборони відбили.

На Оріхівському напрямку до трьох попередніх штурмових дій ворога додалася ще одна поблизу Новоданиліки. Спроба загарбників просунутися вперед успіху не мала.

На Придніпровському напрямку російські війська намагаються продовжувати активні дії неподалік від Кринок. Від початку доби українські захисники відбили там уже чотири ворожі штурми.

На решті напрямків обстановка не змінилася.

Як повідомляв Укрінформ, на кордоні із Сумською областю нині недостатньо російських військ для масштабного вторгнення, але Сили оборони готуються.