РФ за останні тижні не досягла успіху на ключових напрямках фронту - розвідка Естонії

РФ за останні тижні не досягла успіху на ключових напрямках фронту - розвідка Естонії

Укрінформ
Росія не знизила темпу операцій на фронті в Україні і намагається утримувати ініціативу до закриття вікна можливостей для наступу, проте за останні тижні на основних напрямках успіхів не досягла.

Як повідомляє ERR, про це йдеться у зведенні Генштабу Сил оборони Естонії, передає Укрінформ.

За словами естонських військових, бойові дії тривають по всій лінії фронту, російські війська здійснюють у середньому по 140 атак на добу. Основні бої зосереджені на східній лінії фронту, у Харківській і Донецькій областях, водночас на Харківському напрямку темп наступу РФ уповільнився.

У Генштабі ЗС Естонії зауважили, що Росія зосереджена на закріпленні буферної зони у північній частині Вовчанська на Харківщині, водночас Україна намагається відновити перевагу на Харківському напрямку. Російська армія продовжує поповнювати особовий склад з метою утримання захоплених позицій та розширення наступальних дій на інші прикордонні райони.

Ключовим напрямком, як зазначається у звіті, є Донецький, де РФ зберігає інтенсивність бойових дій, однак українська оборона діє ефективно, ЗС РФ не досягли на цій ділянці фронту жодної тактичної мети.

Читайте також: Британська розвідка назвала можливі причини скасування Росією армійських ігор

За інформацією естонських Сил оборони, на південному напрямку у Запорізькій області істотних змін на лінії фронту немає, ЗСУ продовжують утримувати плацдарм на лівому березі Дніпра.

Як повідомлялося, у травні середньодобова кількість втрат серед особового складу російської армії була найбільшою від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-