Британська розвідка назвала можливі причини скасування Росією армійських ігор

Британська розвідка назвала можливі причини скасування Росією армійських ігор

Укрінформ
Розвідка Британії у новому зведенні проаналізувала, чому Росія вирішила скасувати цьогорічні міжнародні армійські ігри.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Минулого тижня російські ЗМІ повідомили, що щорічні міжнародні армійські ігри в Росії не відбудуться у 2024 році, хоча Міноборони РФ не дало офіційних коментарів з цього приводу. У 2023 році захід також було скасовано.

Міжнародні армійські ігри, вперше проведені в 2015 році, - це щорічний захід, який організовує Міноборони Росії. В ньому беруть участь представники низки країн, які змагаються у військових змаганнях протягом двох тижнів. В останніх міжнародних армійських іграх у 2022 році взяли участь 6000 осіб із 37 країн. Особливо відомі змагання з танкового біатлону.

«Росія, ймовірно, скасувала ігри, щоб уникнути критики цього заходу як тривіальної діяльності у воєнний час, який відволікає військові зусилля від війни в Україні, і щоб уникнути можливого скорочення участі інших країн», - вважає британська розвідка.

Читайте також: Розвідка Британії прогнозує подальші арешти чиновників міноборони РФ через корупцію

У зведенні наголошується, що існує реальна можливість того, що через втрати в Україні російське Міноборони побоюється, що нестача кваліфікованого військового персоналу та техніки поставить під загрозу постійне домінування Росії у змаганнях.

Як повідомляв Укрінформ, британська розвідка у попередньому зведенні, аналізуючи рішення Міністерства оборони РФ випустити новий журнал «Політрук», зазначила, що його метою є поширення хибних наративів про Україну для впливу на військових та населення Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-