Розвідка Британії прогнозує подальші арешти чиновників міноборони РФ через корупцію

Розвідка Британії прогнозує подальші арешти чиновників міноборони РФ через корупцію

Укрінформ
Розвідка Великої Британії після низки арештів чиновників міністерства оборони РФ, яких звинувачують у корупції, прогнозує продовження цієї тенденції у майбутньому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки у соцмережі X.

Зазначається, що 23 травня стало відомо про те, що заступника начальника генштабу РФ генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна затримано за підозрою в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. Йому висунули обвинувачення за частиною 6 статті 290 Кримінального кодексу РФ (одержання хабаря в особливо великому розмірі).

Це сталося після нещодавніх арештів інших високопосадовців міністерства оборони Росії, яких також підозрюють у корупції, - заступника міністра оборони Тимура Іванова та начальника управління кадрів Юрія Кузнєцова.

Усі ці арешти відбулися після того, як 12 травня Сергія Шойгу було усунуто з посади міністра оборони РФ. Шамарін очолює управління зв'язку міноборони РФ з 2021 року. Один із його попередників на цій посаді, генерал-полковник Халіл Арсланов, також був притягнутий до відповідальності за обвинуваченням у корупції ще у 2020 році.

Читайте також: Росія задіяла підрозділи «Африканського корпусу» під час наступу на Вовчанськ - розвідка Британії

«Корупція глибоко вкоренилася в російському міноборони, і цілком імовірно, що буде проведено нові арешти», - вважає британська розвідка.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня російський суд заарештував за обвинуваченням у корупції колишнього командувача 58-ї загальновійськової армії генерал-майора Івана Попова. Його зняли з посади торік у липні після критики стану російської армії та високих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-