Армія РФ зазнала у травні найбільших втрат від початку війни - британська розвідка

Армія РФ зазнала у травні найбільших втрат від початку війни - британська розвідка

Укрінформ
У травні середньодобова кількість втрат серед особового складу російської армії була найбільшою від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі X, передає Укрінформ.

У британській розвідці зазначають, що загальна кількість втрат російської армії убитими і пораненими від початку війни проти України, ймовірно, сягнула 500 тисяч. У травні середній показник втрат російського особового складу становив понад 1200 осіб на день і є найвищим від початку повномасштабного вторгнення.

«Високий рівень втрат, найімовірніше, є відображенням триваючого виснажливого наступу Росії, який ведеться на широкому фронті», - вважають аналітики.

На їхню думку, дуже ймовірно, що більшість російських військ отримують лише обмежену підготовку і не здатні проводити складні наступальні операції. Як наслідок, Росія використовує невеликі, але витратні хвильові атаки, намагаючись послабити українську оборону. Водночас Росія продовжує набирати додаткові сили.

Читайте також: Зеленський: Мирна угода з Росією буде пасткою

«Однак необхідність постійного поповнення особового складу на передовій майже напевно обмежуватиме здатність Росії створювати підрозділи із більш високим потенціалом», - вважають у британській розвідці.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 31 травня 2024 року становлять близько 507 тисяч 650 осіб, зокрема 1390 осіб за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-