Після бою під Часовим Яром зник безвісти український журналіст Петраковський

На фронті під Часовим Яром зник безвісти колишній співробітник інформагентства “Українські новини”, а нині командир механізованої роти, молодший лейтенант Збройних сил України Олександр Петраковський.

Про це повідомив у Фейсбуці його колега Денис Іванеско, передає Укрінформ

"У бою під Часовим Яром зник безвісти мій друг і колега Олександр Петраковський. В бліндаж прилетіла міна. Більше з нього ніхто не вийшов. Шукали поранених коптером. Наші двічі ходили забирати тіла, але безуспішно. Позиція нині під ворогом", - написав він, посилаючись на слова побратимів.

Він зауважив, що Петраковський міг не йти війну - мав законну причину, але з перших днів вторгнення пішов в ТРО боронити рідний Ірпінь. Після звільнення міста мер нагородив його відзнакою "За заслуги перед містом Ірпінь", а потім Зеленський - орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

За два роки війни пройшов шлях від старшого сержанта до молодшого лейтенанта. "Понад рік керував механізованою ротою. І в останній бій пішов сам на чолі групи, а не відправив інших. Позицію зайняли швидко. На жаль, ненадовго...", - повідомив Іванеско.

Читайте також: Рідні полонених українців закликають світ об'єднатися щодо пошуку зниклих безвісти і бранців

Він зауважив, що 15 років працювали разом, останні 10 - в "Українських новинах".

В Ірпені у Саші лишилася дружина Людмила, двоє дітей і хворий батько.

Як повідомляв Укрінформ, під час виконання бойового завдання на Авдіївському напрямку 7 травня загинув військовослужбовець, колишній головний редактор видання «Правий Поступ» Олександр Машлай.