Під час боїв на Харківщині загинув слідчий ДБР із Краматорська

Під час виконання бойового завдання в Харківській області загинув український захисник Тарас Бойчук – слідчий територіального управління Державного бюро розслідувань у Краматорську.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомило у Фейсбуці

Бойчук пов’язав свій професійний шлях із бюро у 2020 році. До цього мав досвід роботи в інших правоохоронних органах. Із березня 2021 року став частиною команди слідчих територіального управління ДБР, розташованого у Краматорську Донецької області.

З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ слідчий пішов добровольцем у Сили оборони. Він розпочав службу у 127-ій окремій бригаді на посаді стрільця. 

Після проходження спеціального навчання був призначений до зенітно-ракетного артилерійського взводу на посаду стрільця-зенітника оператора переносного зенітно-ракетного комплексу. Виконував бойові завдання на кордоні Харківської області та в Бахмутському районі Донецької області.

Читайте також: На Харківщині загинув військовий фотограф Арсен Федосенко

Побратими, колеги по службі характеризували Бойчука як позитивну, доброзичливу, мудру людину та високопрофесійного спеціаліста. 

«Ми воюємо, аби наші діти жили у вільній та незалежній Україні», – говорив він. 

Цієї весни воїну виповнився 41 рік. Після війни він планував повернутися на роботу в ДБР та продовжити боротьбу зі злочинністю. 

У захисника залишилися двоє маленьких синів та дружина. 

Як повідомляв Укрінформ, після бою під Часовим Яром зник безвісти український журналіст Олександр Петраковський.