У Конгресі США заявили про підтримку ширшого застосування американської зброї по території РФ

Голова комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер заявив про підтримку ширшого застосування американської зброї для ударів по території РФ.

Свою позицію він озвучив на брифінгу в рамках візиту двопартійної делегації Конгресу США в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Моя позиція ширша, ніж в адміністрації. Я вважаю, що Україна повинна мати можливість використовувати ту зброю, яка надається, по актуальних військових цілях», – сказав він.

Конгресмен зауважив, що його позиція збігається з позицією генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга: «Україна не повинна воювати з однією рукою за спиною. Вона повинна мати можливість відповідати на атаки з боку Росії».

Тернер додав, що проблемою є збільшення виробництва російської зброї і для її вирішення має також бути можливість використовувати військову силу.

Читайте також: Дозвіл США на удари України по території РФ зірвав наступ ворога на Харківщині - AP

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня Президент України Володимир Зеленський заявив, що для ефективної протидії російським КАБам потрібен дозвіл від США на застосування американських ATACMS по аеродромах углиб російських територій, де базуються літаки, що скидають бомби на українські землі.