Росіяни за добу понад 150 разів обстріляли Невське та Макіївку на Луганщині

Російська армія 151 раз обстріляла Невське та Макіївку Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це qдеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

"17 разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському та Лиманському напрямках. Штурмові дії успішно відбито поблизу Стельмахівки, Греківки, Невського та Макіївки. Бої тривають. Найгарячіше було в районі Невського. По самому селищу та сусідній Макіївці росіяни завдали 151 обстріл: 67 - артилерійських та 84 - із використанням БПЛА", - заявив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Як зазначає обладміністрація, на тимчасово захоплених територіях гуманітарна ситуація досягла критичної межі. Так, у Лисичанську, де люди третій рік виживають за рахунок допомоги від РФ, обмежили видачу гуманітарки. Харчові набори видають тільки людям у віці 70+, багатодітним родинам та деяким іншим пільговим категоріям, і виключно за наявності російського паспорта. 

Жителі Сєвєродонецька змушені заробляти донорством: за одну "добровільну здачу крові" платять 792 рублі. У соцмережах пишуть, що це – чи не єдиний гарантований спосіб отримати гроші.

"Продовольча криза насувається на Кремінну. Через щільні бої довкола міста та тривалу відсутність світла сюди практично не завозять продовольчі товари, а ті, що є на полицях, – сумнівної якості, адже холодильники не працюють. Багато продуктів, строк вживання яких сплинув", - зауважили в ОДА. 

Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Рубіжне росіяни також використовують для утилізації прострочених харчів, оскільки у людей немає ні грошей, ні вибору.

Читайте також: Загарбники використовують ТОТ Луганщини для утилізації прострочених продуктів

Як ідеться в повідомленні, у шахтарському Лутугинському районі з’явились оголошення про набір на роботу до вугільних підприємств російського Анадиря з наданням відстрочки від мобілізації. 

"У населених пунктах, де ситуація більш-менш стабільна, колаборанти активно "націоналізують" приміщення, які "мають ознаки безхазяйного майна". Так "адміністрація Старобільського муніципального округу" оприлюднила список з 38 нежитлових будівель, які підпадають під цю категорію: стоматологічну клініку, клінічну лабораторію, усім відому кав'ярню, а також ще 50 житлових приміщень", - зазначили в обладміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, у школах тимчасово захопленої частини Луганщини з 1 вересня працюватимуть 13 вчителів з Росії.