Українська делегація обговорила з Держсекретарем США забезпечення системами ППО

Міністр оборони України Рустем Умєров у складі української делегації обговорив із Державним секретарем США Ентоні Блінкеном питання постачання систем ППО Україні та майбутній Вашингтонський саміт НАТО.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони.

«Під час робочої поїздки до Вашингтона разом з керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком, віцепремʼєр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною та міністром енергетики Германом Галущенком зустрілися з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Обговорили важливі питання, зокрема, системи протиповітряної оборони. Ракетний терор РФ залишається серйозною загрозою для України, відтак активно працюємо над протидією. А надання додаткових систем ППО допоможе захистити наші міста та критичну інфраструктуру від російських атак, тому залишається в пріоритеті», - цитує Умєрова пресслужба.

Міністр також повідомив, що під час зустрічі говорили про майбутній Вашингтонський саміт НАТО.

«Це важлива подія, яка визначить подальші кроки у нашій євроатлантичній інтеграції та забезпеченні безпеки України», - наголосив міністр, додавши, що вдячний Ентоні Блінкену за підтримку та конструктивний діалог.

Читайте також: Сирський обговорив з американським генералом Брауном потреби ЗСУ в озброєнні

Як повідомляв Укрінформ, днями керівник Офісу Президента Андрій Єрмак разом з міністром оборони України Рустемом Умєровим відвідав Туреччину, де відбулася зустріч із главою оборонного відомства цієї країни.

Фото: Міноборони