На фронті минулої доби - 155 боєзіткнень з росіянами

Дані Генштабу

На фронті минулої доби було зафіксовано 155 бойових зіткнень з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 п'ятниці, 5 липня.

За уточненою інформацією, за минулу добу росіяни завдали один ракетний удар, 59 авіаційних ударів (111 КАБів), здійснили понад 4000 обстрілів, 115 з них - із реактивних систем залпового вогню.

Армія РФ завдавала авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Липці, Вовчанські Хутори, Охрімівка, Глушківка, Синькове Харківської області; Дробишеве, Лиман, Григорівка, Сіверськ, Предтечине, Торецьк, Нью-Йорк, Олександропіль, Новоолександрівка, Тимофіївка, Воздвиженка, Прогрес, Свиридонівка, Іванівка, Вовче, Уманське, Красногорівка, Петрівка, Селидове, Іллінка та Вишневе Донецької області; Дар’ївка, Тягинка, Одрадокам’янка Херсонської області.

За минулу добу авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали 13 авіаударів по живій силі ворога, уразили дві гармати, один склад боєприпасів, три райони зосередження особового складу та ОВТ.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії. Тут було 19 бойових зіткнень у районах населених пунктів Сотницький Козачок, Глибоке, Липці і Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку за добу було чотири ворожі атаки. Сили оборони відбивали штурмові дії росіян біля Синьківки, Стельмахівки та Новоселівки.

На Лиманському напрямку відбиті 14 російських атак у районах населених пунктів Греківка, Макіївка, Терни та Невське.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 10 штурмових дій поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Кліщіївки та Виїмки.

На Краматорському напрямку Сили оборони зупинили 17 спроб військ РФ прорвати оборону в районах Калинівки, Григорівки та Кліщіївки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 30 атак неподалік населених пунктів Північне, Торецьк та Нью-Йорк.

Читайте також: Україні потрібна вчасна допомога Заходу, щоб оснастити новосформовані бригади - ISW

На Покровському напрямку відбиті 38 штурмових дій у районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Прогрес, Лозуватське, Новоселівка Перша, Євгенівка, Уманське та Яснобродівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі населених пунктів Георгіївка, Красногорівка, Невельське, Парасковіївка, де росіяни 11 разів намагались прорвати оборону.

На Времівському напрямку ворог здійснив сім штурмів у районі Водяного та Макарівки Донецької області.

На Оріхівському напрямку було два бойові зіткнення у районах Малої Токмачки і Роботиного.

На Придніпровському напрямку загарбники й надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Дві атаки росіян успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Читайте також: Прикордонники показали дві оновлені застави на кордоні з Білоруссю

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями росіяни зберігають військову присутність, здійснюють обстріли населених пунктів зі своєї території, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 5 липня 2024 року становлять близько 548 тисяч 580 осіб, зокрема 1110 осіб - за останню добу.