«Хоче справляти враження»: у НАТО пояснили, чому Росія атакувала Україну напередодні саміту

Росія, обстрілюючи цивільну інфраструктуру України, намагається «справити враження» на членів НАТО під час саміту у Вашингтон.

Таку думку висловив посадовець Альянсу у розмові з журналістами під час саміту, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми це бачили в минулому», – сказав співрозмовник, зауваживши, що Росія використовує ракети та безпілотники для атак, подібних до обстрілу дитячої лікарні «Охматдит».

За його словами, слід очікувати, що подібні акції будуть здійснюватися під час саміту НАТО.

На думку посадовця, Росія протягом тижня може завдавати ударів, аби «справляти враження й домагатися прогресу в Україні».

Відповідаючи на запитання про зближення РФ та Північної Кореї, представник НАТО сказав, що Путін прагне збільшити постачання зброї з цієї країни. Він нагадав, що Росія отримує з КНДР артилерійські боєприпаси та балістичні ракети: «Вони хотіли б і далі нарощувати обсяги поставок з Ірану і, звичайно, хотіли б отримувати боєприпаси з Китаю. Просто зараз».

Читайте також: У НАТО вважають, що Україна перейде до наступальних операцій на полі бою

За словами посадовця, у НАТО не бачать, щоб «Китай здійснював прямі постачання смертоносної зброї Росії». Водночас Пекін «надає критично важливі допоміжні засоби» для російської оборонної промисловості, наголосив співрозмовник.

Він додав, що в НАТО вітають готовність Південної Кореї надавати Україні зброю.

Як повідомлялося, у Вашингтоні 9–11 липня відбувається саміт НАТО, у якому бере участь українська делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: Flickr