У НАТО вважають, що Україна перейде до наступальних операцій на полі бою

У НАТО вважають, що Україна перейде до наступальних операцій на полі бою

Укрінформ
Високопосадовець НАТО висловив упевненість, що Україна перейде до наступальних операцій на полі бою з Російською Федерацією, коли для цього будуть створені відповідні умови.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це він сказав у вівторок журналістам під час саміту НАТО, що проходить у Вашингтоні.

«Що стосується української сторони, я абсолютно впевнений, що вона активізує наступальні операції, оскільки поставки зброї, ситуація на полі бою і погодні умови дадуть змогу це зробити», – сказав він. Зараз, за його словами, важливо посилити обороноздатність України за рахунок допомоги з боку західних партнерів.

Читайте також: Україна на саміті НАТО боротиметься за більшу кількість ППО та літаків F-16 - Зеленський

«Думаю, те, що ви побачите цього тижня тут, на саміті, з точки зору переходу до членства й результатів, які НАТО представить Україні, є досить суттєвим», – додав він, наголосивши, що йдеться про координацію дій НАТО щодо «навчання, поставок зброї та військової техніки, оснащення, логістики та виділення Україні щонайменше 40 млрд євро в наступному році».

Посадовець наголосив, що Україна володіє обмеженими можливостями протиповітряної оборони. На його переконання, Росія «продовжить адаптувати ракетні комплекси й ударні безпілотники для подолання української ППО», що «насправді визначає важливість допомоги союзників для захисту цивільного населення України».

Читайте також: США наполягатимуть, щоб усі країни НАТО виділяли 2% ВВП на оборону - спікер Джонсон

За словами посадовця, Росія несе великі втрати на полі бою через брак боєприпасів та слабку підготовку особового складу. «Їм доводиться віддавати накази малокомплектним і недосвідченим підрозділам висуватися в райони, щоб досягати нереалістичні цілі», – сказав він.

У НАТО вважають, що «для проведення реальних наступальних операцій Росії довелося б забезпечити значні поставки боєприпасів з інших країн, крім того, що вона вже отримує з Ірану й Північної Кореї, і Володимиру Путіну довелося б віддати наказ про нову мобілізацію», - зазначив посадовець.

Будь-яка спроба РФ провести наступальну операцію «майже напевно призведе до дуже великих втрат, як ми бачили в регіоні Харкова», зауважив посадовець, додавши, що попри це Росія продовжує зберігати значну кількісну перевагу над Україною в особовому складі й техніці.

Посадовець наголосив, що Росія демонструє готовність «продовжувати й навіть розширювати воєнні дії».

Читайте також: Стефанчук на саміті НАТО закликав допомагати Україні у «війні на виснаження» з Росією

«Ми всі повинні бути готові продовжувати підтримувати Україну й після 2025 року… Це не той конфлікт, який закінчиться найближчим часом, це те, що потребує часу, роки самовідданих зусиль, спрямованих на те, щоб Росія не взяла гору», – сказав він.

Як повідомлялося, у Вашингтоні 9–11 липня проходить саміт НАТО, у якому бере участь українська делегація на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-