США наполягатимуть, щоб усі країни НАТО виділяли 2% ВВП на оборону - спікер Джонсон

США наполягатимуть, щоб усі країни НАТО виділяли 2% ВВП на оборону - спікер Джонсон

Укрінформ
США наполягатимуть, аби кожна-держава член НАТО робила справедливий внесок до Альянcу, виділяючи на оборону щонайменше 2% ВВП.

Про це заявив спікер Палати представників Майк Джонсон під час виступу в аналітичному центрі “Інститут Гудзону” у Вашингтоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Кожен член НАТО має витрачати щонайменше 2% ВВП на оборону. Така була домовленість. Неприйнятно, що не всі члени НАТО виконують свої зобовʼязання. Цього тижня я зустрічатимуся із делегаціям країн НАТО й з кожною із них порушуватиму це дуже важливе питання”, - сказав Джонсон.

Читайте також: Стефанчук у США зустрівся зі спікером Палати представників Джонсоном

Водночас він наголосив, що Республіканська партія продовжить усіляко підтримувати НАТО, якщо інші його члени посилять свою відданість Альянсу. “Республіканці, звісно, раді миру й процвітанню, яке забезпечило НАТО, й продовжать підтримувати партнерів у недопущенні непотрібних воєн. Однак ми також переконані, що НАТО має робити більше”, - заявив спікер нижньої палати Конгресу.

Як повідомляв Укрінформ, 9 - 11 липня у Вашингтоні триватиме 75-й саміт НАТО, одним з головних питань якого буде військова допомога Україні.

Фото: Anna Moneymaker/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-