Переговори про перемир'я у секторі Гази перебувають на завершальній стадії - Reuters

Переговори щодо угоди про припинення вогню у cекторі Гази та звільнення заручників, схоже, знаходяться на завершальній стадії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Як зазначається, президент США Джо Байден та прем’єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу обговорять деталі угоди під час зустрічі сьогодні, 25 липня.

"Переговори про припинення вогню в секторі Гази та угоду про звільнення заручників знаходяться на "заключній стадії", заявив офіційний представник США у середу напередодні переговорів між президентом США Джо Байденом та прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовник Reuters заявив, що Ізраїль та ХАМАС усе ще мають розв'язати деякі проблеми, але скоро буде укладена угода, згідно з якою відбудеться шеститижневе припинення вогню в обмін на звільнення жінок, літніх чоловіків та поранених заручників.

"Зараз це зовсім інші переговори, ніж місяць тому, коли у нас були деякі принципово непереборні проблеми", — сказав він.

Згідно з даними, зібраними на основі офіційних ізраїльських джерел, напад ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня призвів до загибелі 1197 людей в Ізраїлі, більшість з яких були цивільними.

З 251 людини, взятої у заручники того дня, 114 усе ще утримуються в секторі Гази, зокрема 42, за словами військових, вже мертві.

Читайте також: Ізраїль повернув тіла п'ятьох заручників із сектору Гази

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду.

Фото: Jalaa Marey