Ізраїль повернув тіла п'ятьох заручників із сектору Гази

Ізраїль повернув тіла п'ятьох заручників із сектору Гази

Укрінформ
Ізраїльські військові під час операції у секторі Гази, в районі міста Хан-Юніс, повернули тіла п'ятьох заручників, які тримали у себе бойовики терористичного угруповання ХАМАС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

"Ізраїльські військові заявили, що повернули тіла п’ятьох ізраїльтян, яких вивезли до сектору Гази в якості заручників під час нападу ХАМАСу на південь Ізраїлю 7 жовтня", - йдеться у повідомленні.

Це означає, що 111 із 251 людини, взятої в заручники, все ще утримуються в секторі Гази, з них 39 осіб, за словами військових, вважають мертвими.

У середу прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу часто згадував про долю заручників у своєму зверненні до Конгресу США, але не дав підказки, чи близька угода з ХАМАСом щодо забезпечення їх звільнення в обмін на припинення вогню та обмін полоненими.

The Times of Israel зазначає, що за даними міністерства охорони здоров'я Гази, контрольованого ХАМАС, з початку війни в секторі Гази загинули щонайменше 39 175 людей та 90 403 людини отримали поранення.

Втрати Ізраїлю в наземному наступі проти ХАМАС у Газі та військових операціях уздовж кордону з сектором наразі становить 327 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, з яких понад 100 досі перебувають у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-