РФ ударила авіабомбами по Кураховому та Мирнограду, серед поранених - дитина

Армія РФ завдала авіаційних ударів по містах Кураховому та Мирнограду Донецької області, внаслідок чого зазнали поранень п’ятеро цивільних, серкд них дитина.

Про це повідомила Донецька облпрокуратура, передає Укрінформ.

Фото: don.gp.gov.ua

За даними правоохоронців, 27 липня російська армія завдала трьох авіаударів по Кураховому.

"В результаті атаки керованими авіабомбами, ймовірно КАБ-250, по центральній частині міста зазнали тілесних ушкоджень четверо цивільних. Трьох жінок, віком 19, 40, 58 років, та 50-річного чоловіка, які перебували у житловому мікрорайоні, доправлено до лікарні з множинними осколковими пораненнями", - зазначають у прокуратурі.

Читайте також: На Харківщину ворог за добу скинув 24 керовані авіабомби

Крім того, окупанти завдали удару по Мирнограду, застосувавши попередньо ФАБ-500 з універсальним модулем планерування та корекції.

"Від влучання засобів ураження поранено 11-річну дівчинку, яка перебувала на подвір’ї приватного домоволодіння. У дитини діагностовано мінно-вибухову травму й різану рану передпліччя", - поінформували у відомстві.

У зазначених населених пунктах унаслідок обстрілів пошкоджень зазнали багатоквартирні й приватні житлові будинки, заклади освіти, автомобіль і трансформаторна підстанція.

Читайте також: На Донеччині минулої доби російські військові поранили трьох цивільних

Розпочаті досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомлялося, російські війська обстріляли Глухів Сумської області реактивними системами залпового вогню, постраждало щонайменше 10 людей, серед них шестеро дітей.

Фото ілюстративне