Наступ Росії на країни Балтії неможливий, поки в Україні триває війна - Буданов

Поки в Україні триває війна, загрози для країн Балтії з боку РФ немає.

Таке переконання висловив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Це постійна, як то кажуть, потенційна загроза і не більше. Поки війна в Україні йде, ніде нічого не може бути проблемного від Росії», - сказав Буданов, коментуючи ймовірність загрози російського наступу на Балтійські країни.

Водночас він зауважив, що для Кремля у війні «завдання максимум – це здобути контроль над Україною будь-яким шляхом». «Завдання мінімум, і воно ж поки що єдине, – це вийти на адмінкордони Донецької і Луганської областей. Воно не змінювалось жодного разу», - сказав Буданов.

Стосовно ймовірності повторного наступу росіян з півночі очільник української розвідки зазначив, що наміри окупантів зробити Харківщину буферною зоною провалились, однак вони не облишать подальших спроб.

Читайте також: Бунт у Росії сам по собі не відбудеться, там немає сильного лідера - Буданов

«По Харківській області - це спроба була зробити буферну зону. Ну, вона провалилась. Вони не покинуть цих спроб, тому що вони так і лишились на окупованих територіях Харківської області. Але це питання часу», - вважає Буданов.

Як повідомлялося, адміністрація президента Росії контролює низку організацій і ресурсів у Білорусі, країнах Балтії, які просувають проросійські наративи.

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв’ю The Economist сказав, що російські війська можуть захопити країни Балтії за сім днів, тоді як реакція НАТО займе близько десяти днів.