Міноборони кодифікувало модуль-башту українського виробництва для БТР М113

Міноборони допустило до експлуатації модуль-башту для бронетранспортерів американського виробництва М113. На українських підприємствах також тривають роботи з підвищення захисту БТР різних модифікацій від атак ворожих БПЛА.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міноборони.

"Нова броньована башта вітчизняної розробки може бути встановлена на бронетранспортери М113 усіх модифікацій. Конструкція забезпечує захист баштового стрільця від куль стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів, а також захищає його від уламків боєприпасів. Нагадаємо, що для ведення вогню по наземних та повітряних цілях на турель гусеничного бронетранспортера М113 встановлюється кулемет М2 (Browning) калібру 12,7 мм. Опціонально на М113 також можливо встановлювати автоматичний гранатомет Mk 19 або протитанкові комплекси M47 Dragon і BGM-71 TOW", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на українських підприємствах також тривають роботи з підвищення рівня вогневої потужності та захисту бронетранспортерів різних модифікацій від атак ворожих БПЛА.

Читайте також: Міноборони прийняло від постачальників майже 3 мільйони одиниць речей

"Наразі до експлуатації у підрозділах Сил оборони України допущено близько 20 зразків БТРів іноземного виробництва. Зокрема, LAV-TCV, FV432, FV105, M1126 Stryker, FV103 Spartan, М113А3, YPR-765А1, VAB, XA-185 PASI та інші. Серед переваг іноземних БТР, які відзначають у військах – надійність, зручність в експлуатації та ремонтопридатність", - наголосили в пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації легкий бронеавтомобіль "Джура".

Фото: gettyimages