Засуджений на 11 років за вбивство дівчини колишній Герой Росії повернувся на війну

Колишній Герой Росії Ірек Магасумов, засуджений у червні за вбивство 18-річної Дарії Кисельової у тимчасово окупованому Луганську, повернувся до свого підрозділу командиром батальйону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Раніше у мережі з'явилося відео, на якому полоненого солдата ЗСУ допитує Ірек Магасумов. Його дружина Анна Магасумова під час розмови з журналістами підтвердила, що на відеозаписі – саме її чоловік.

У підписі до ролика вказано позивний Магасумова - Бізон. Там же зазначається, що військовий повернувся на фронт.

26 червня так званий Військовий суд маріонеткової "ЛНР" засудив підполковника Ірека Магасумова до 11 років колонії суворого режиму, визнавши його винним у вбивстві 18-річної дівчини у серпні 2023 року.

Згідно з матеріалами справи, 11 серпня 2023 року Магасумов та старший лейтенант Павло Яськевич познайомилися у барі з двома дівчатами. Вони нібито попросили постріляти з пістолета, і це закінчилося смертю однієї з них. 18-річна Дар'я Кисельова померла у машині швидкої допомоги від кульового поранення.

Читайте також: Ініціатива «Tрибунал для Путіна» ідентифікувала понад 5300 жертв насильницьких зникнень

Ірек Магасумов народився 1988 року в Мамадиському районі Татарстану. Після школи він вступив до Казанського танкового училища, але завершив навчання на Далекому Сході. Після початку повномасштабної війни в Україні вирушив на фронт у званні майора, там отримав звання підполковника та був нагороджений трьома орденами. У серпня 2023 року Магасумову, заступнику командира 74-ї мотострілецької бригади дали звання Героя Росії у Кремлі. Незабаром після цього його було заарештовано і поміщено до СІЗО.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня стало відомо, що російські в’язні, які поїхали воювати проти України, замість помилування від президента РФ Володимира Путіна тепер отримують лише умовне звільнення, а служити їм належить до кінця війни.

Фото з відкритих джерел