Позиція США щодо ударів по Росії після отримання Україною F-16 не змінилася - Держдеп

У Держдепартаменті США прокоментували імовірність розширення дозволу для України завдавати ударів західною зброєю вглиб території РФ після отримання Києвом перших винищувачів F-16, заявивши, що це залежатиме від ситуації на полі бою.

Про це заявив речник Держдепу Метью Міллер на брифінгу в понеділок, передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки.

«Моя відповідь не змінилася, а саме: ми продовжуємо дивитись на потреби українських військових, оцінюємо безпекову ситуацію та намагаємося реагувати на їхні потреби. І це процес, який відбувається із самого початку і до сьогодні. Таким чином, ми приймаємо відповідні рішення щодо зброї, яку надаємо Україні, а також щодо обмежень, якщо такі є, які ми накладаємо на використання цієї зброї», - прокоментував Міллер імовірність розширення дозволів для ЗСУ.

Водночас, речник Держдепартаменту не дав чіткої відповіді щодо розширення можливостей партнерів, зокрема країн НАТО, збивати російські ракети над Україною.

«Це рішення, яке мають прийняти члени НАТО колективно. Це не те що я можу коментувати зі своєї позиції», - заявив Міллер.

Читайте також: Держдеп про міжнародні переговори Блінкена: Україна залишається в топі обговорень

Як повідомляв Укрінформ, під час урочистостей до Дня Повітряних сил ЗСУ 4 серпня Президент Володимир Зеленський презентував винищувачі F-16 в українському небі, наголосивши на початку нового етапу у розвитку ПС.