Держдеп про міжнародні переговори Блінкена: Україна залишається в топі обговорень

Держдеп про міжнародні переговори Блінкена: Україна залишається в топі обговорень

Укрінформ
Ситуація навколо України та консолідація міжнародної підтримки Києва залишається на перших позиціях у списку тем для переговорів США з міжнародними партнерами і союзниками в контексті питань глобальної безпеки.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер перед турне держсекретаря Ентоні Блінкена до Індо-Тихоокеанського регіону, передає кореспондент Укрінформу.

«Щоразу, коли ми ведемо такі дискусії з нашими союзниками й партнерами, ситуація навколо України та необхідність продовжувати підтримку України є топтемами у списку обговорень», - сказав представник зовнішньополітичного відомства США, відповідаючи на запитання, чи планується обговорення щодо забезпечення України більшою кількістю систем Patriot на зустрічі в Токіо глав зовнішньополітичних та оборонних відомств США і Японії.

Читайте також: Байден очікує від Держдепу повної реалізації зовнішньої політики до кінця терміну його президентства

Міллер не уточнив деталей запланованих обговорень, однак зазначив, що американська сторона повідомить про них після того, як зустрічі відбудуться.

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен має намір у період з 24 липня по 3 серпня відвідати В’єтнам, Лаос, Японію, Філіппіни, Сінгапур і Монголію.

Фото: ЕЕА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-