На фронті за добу зафіксовані 96 бойових зіткнень

Дані Генштабу

На фронті протягом минулої доби відбулися загалом 96 бойових зіткнень, найбільшу активність російські війська зберігають на Покровському напрямку, там відбулася майже третина їхніх наступальних дій.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08:00 четверга, 8 серпня, передає Укрінформ.

За уточненою інформацією, учора російська армія завдала ударів по позиціях Сил оборони та населених пунктах України загалом п’ятьма ракетами і 110 керованими авіабомбами. Також здійснила понад 5200 обстрілів, 114 з них – із реактивних систем залпового вогню.

Ворожих авіаударів зазнали, зокрема, райони Павлівки, Біловодів, Кияниці, Журавки, Юнаківки, Манухівки, Могриці, Угроїдів, Часового Яру, Торецька, Нью-Йорка, Курдюмівки, Воздвиженки, Олександрополя, Гродівки, Новогродівки, Костянтинівки, Урожайного, Новодонецького, П’ятихаток, Новоандріївки і Лобкового.

Українська авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони вчора завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техінки армії РФ. Також уразили два засоби протиповітряної оборони ворога, сім засобів його ракетних військ і артилерії та два склади з боєприпасами.

На Харківському напрямку кількість атак за добу зросла до трьох. Українські оборонці відбивали штурмові дії загарбників біля Вовчанська й Тихого.

На Куп’янському напрямку російські війська п’ять разів намагалися просунутися біля Петропавлівки, Колісниківки та в бік Новоосинового.

На Лиманському напрямку росіяни атакували 12 разів неподалік від Новосергіївки, Макіївки, Невського, Торського та в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбивали шість штурмових дій ворога поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Переїзного.

На Краматорському напрямку армія РФ атакувала сім разів, зосередивши всі звої зусилля поблизу Часового Яру. Там же завдала двох ударів некерованими авіаракетами.

На Торецькому напрямку загарбники здійснили 11 атак у районах Північного, Нью-Йорка, Залізного і Торецька. По Торецьку та прилеглих до нього територіях ворог завдав 19 авіаударів, скинувши понад 30 керованих бомб.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 28 штурмових дій у районах десяти населених пунктів. Основні зусилля російська армія зосереджувала біля Воздвиженки, Желанного, Карлівки та Гродівки, за підтримки авіації намагалася витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій.

На Курахівському напрямку українські оборонці відбили п’ять ворожих атак біля Красногорівки, Костянтинівки й Парасковіївки.

На Времівському напрямку війська РФ двічі спробували просунутися з боку Володимирівки.

На Оріхівському напрямку відбулося одне бойове зіткнення в районі Роботиного.

На Придніпровському напрямку російські загарбники здійснили чотири атаки, жодна з них успіху не мала.

На Волинському та Поліському напрямках ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями армія РФ обстрілює населені пункти зі своєї території, завдає авіаційних ударів.

«Наші воїни активними діями й надалі виснажують бойовий потенціал ворога на лінії бойового зіткнення та у тилу», – заявили в Генштабі.

Читайте також: Партнери мали би передати Україні з літаками F-16 і далекобійні ракети - німецький експерт

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу Сили оборони ліквідували 1140 російських загарбників.

Фото: 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу