Україна досягла результату на шляху отримання F-16, надалі їх ставатиме більше - Зеленський

Відео

З першого дня повномасштабного російського вторгнення Україна вела політичну, дипломатичну та військову роботу для того, щоб винищувачі F-16 стали на захист повітряного простору України. Наразі винищувачі в українському небі, і їх буде більше.

Як передає Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський заявив у відеоролику, присвяченому шляху отримання Україною винищувачів F-16.

«Закрити небо чи дати літаки Україна просила партнерів із першого дня повномасштабного російського вторгнення. Ми знали, що це можливо, що світ має для цього силу. Заради цієї мети ми об’єднали політичну, дипломатичну та військову роботу. Поступово, крок за кроком, нам вдалося досягти результату. Літаки F-16 уже в українському небі. І їх буде ще більше!» – запевнив Зеленський.

Відео: ОП

У відеоролику, оприлюдненому Президентом, йдеться про всі етапи роботи з міжнародними партнерами, які долучилися до створення авіаційної коаліції, та підготовку українських пілотів і механіків до роботи з F-16.

Читайте також: Партнери мали би передати Україні з літаками F-16 і далекобійні ракети - німецький експерт

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня під час урочистостей до Дня Повітряних сил ЗСУ Президент Володимир Зеленський презентував винищувачі F-16 в українському небі, наголосивши на початку нового етапу в розвитку ПС.

Фото: ОП