На фронті від початку доби - 78 зіткнень, на восьми напрямках точаться бої

Дані Генштабу

На фронті із початку доби відбулися 78 бойових зіткнень, наразі бої тривають на восьми напрямках.

Про це повідомляє у зведенні станом на 22:00 Генштаб ЗСУ, передає Укрінформ.

"Із початку доби відбулися 78 бойових зіткнень, окупант завдав 47 авіаційних ударів із застосуванням 56 КАБів, 493 удари дронами-камікадзе та здійснив майже 3391 обстріл позицій українських військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння", - йдеться у зведенні.

На Харківському напрямку окупанти впродовж дня здійснили шість атак поблизу Вовчанська. Підрозділи Сил оборони успішно відбили п’ять штурмових дій противника, ще одне боєзіткнення триває. За попередньою інформацією, з початку доби втрати ворога склали 75 окупантів вбитими та пораненими, знищені 18 автомобільної та дві одиниці спеціальної техніки, 14 БпЛА, крім того, пошкоджені три артилерійські системи, танк, бойова броньована машина, сім одиниць автомобільної та одну одиницю спеціальної техніки ворога.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбивали три атаки противника в районі Синьківки, Петропавлівки та в напрямку Глушківки, досі тривають два боєзіткнення, ситуація контрольована.

22 рази ворог атакував на Лиманському напрямку, намагався просунутися у напрямку населених пунктів Макіївка, Терни, Невське та в Серебрянському лісі, на даний час точаться шість боєзіткнень.

На Сіверському напрямку впродовж дня наші захисники відбивали 12 штурмових дій ворога в районах Івано-Дар’ївки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки. Досі у трьох локаціях тривають бої.

Читайте також: Шойгу значно перебільшив «успіхи» РФ на війні в Україні з червня - ISW

На Краматорському напрямку мали місце десять бойових зіткнень. Активність окупанти проявляли в районі Часового Яру, Калинівки та Іванівського, сім спроб противника потіснити наші позиції виявились марними, тривають три атаки. Ситуація контрольована.

За підтримки авіації ворог вісім разів намагався вклинитися в українську оборону на Торецькому напрямку. Протягом дня, окупанти атакували позиції українських оборонців поблизу населених пунктів Північне, Залізне та Нью-Йорк. П’ять штурмів відбили наші захисники, три атаки тривають досі.

На Покровському напрямку з початку доби в районах населених пунктів Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої та Яснобродівки відбиті 20 наступальних та штурмових дій ворога. Ще дев’ять боєзіткнень тривають. Наші війська вживають заходи з утримання визначених рубежів. За попередніми даними за сьогодні ворог втратив більше 200 окупантів. Також українськими військовослужбовцями знищені чотири артилерійські системи, бойова броньована машина, чотири автомобілі, три БпЛА та три одиниці спеціальної техніки. Окрім того, дві артсистеми, три танка, дев’ять автомобілів та одна ворожа одиниця спецтехніки були пошкоджені.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується три бойових зіткнення. Загарбники зберігають активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка та Костянтинівка. Підрозділи Сил оборони відбили всі атаки. Противник успіху не мав.

На Времівському напрямку відбулися три боєзіткнення в напрямку Водяного та Вугледару. Два ворожі штурми захлинулися, триває бій.

Читайте також: Росія прогледіла момент, коли на прикордонні накопичувалися «дружні Україні сили» - експерт

На Оріхівському напрямку українські війська відбили одну атаку противника поблизу Малої Токмачки, противник успіху не мав.

Як повідомляв Укрінформ,загальні бойові втрати російських військ у живій силі з 24 лютого 2022  по 8 серпня 2024 року сягнули близько 587 тисяч 510 осіб, зокрема за останню добу ліквідовані 1140 загарбників.