Росія прогледіла момент, коли на прикордонні накопичувалися «дружні Україні сили»  - експерт

Росія прогледіла момент, коли на прикордонні накопичувалися «дружні Україні сили» - експерт

Укрінформ
Росія не змогла прорахувати ситуацію на прикордонні із Курською областю і пропустила момент накопичення там "дружніх Україні сил".

Таку думку висловив голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ефірі телемарафону "Єдині новини", коментуючи питання журналіста про ситуацію на прикордонні із Сумщиною та події у Курській області в Росії, передає Укрінформ.

«Ми спостерігаємо зараз, що ворог не зумів прорахувати ситуацію на цьому напрямку. Ворог настільки бавився політичними заявками, інформаційними кампаніями про те, що він хоче напасти на Сумщину, постійно кричав «вовки, вовки», що в кінцевому результаті виявився тим пастухом, на якого вовки і напали насправді. І це позитив, що ворог потрапив у пастку своєї ж інформаційної кампанії і проглядів момент, коли відбувалося накопичення, скажімо так, дружніх Україні сил», - зазначив Тимочко.

Він також підкреслив, що позитивною для України є «ситуація, яка складається у Курській області із сотнями російських полонених, зі швидкими маневрами, проходами крізь російську оборону».

Голова ради резервістів зауважив, що ситуація у Курській області дуже серйозно посилить Україну на міжнародній арені, особливо у фазі підготовки до наступного мирного саміту.

«Путін заявляв, що українці мають повністю віддати росіянам Донецьку й Луганську область і вийти із Запорізької й Херсонської областей, що Крим їхній. Тобто тоді вони претендували на наші території, а зараз вони мають війну на своїй території. Це абсолютно міняє міжнародну взаємну політику. Ми бачимо, що вже третій день боїв на території Росії, але, окрім заявок розгубленого Путіна, ніяких "червоних ліній" не перейдено, навіть немає їхніх жорстких реакцій по лінії фронту», - сказав експерт.

Читайте також: Події у Курській області підривають авторитет Путіна і можуть посилити позиції України - Bloomberg

Тимочко також підкреслив, що, незалежно від наслідків цієї операції, Україні варто зробити з неї висновки, щоби «не повторилося ситуації на будь-якому з напрямків, які ми маємо на прикордонні з Росією чи Білоруссю, де не ведуться активні бойові дії».

Як повідомлялося, за заявами влади Росії українські війська нібито прорвали кордон із Курською областю РФ та захопили низку населених пунктів в регіоні. У Курській області оголошено режим надзвичайної ситуації.

Офіційних заяв із цього приводу українські військові не робили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-