Події у Курській області підривають авторитет Путіна і можуть посилити позиції України -  Bloomberg

Події у Курській області підривають авторитет Путіна і можуть посилити позиції України - Bloomberg

Укрінформ
Події у Курській області РФ підривають образ глави Кремля Володимира Путіна як «захисника простих росіян», а також можуть посилити аргумент України про те, що США і Європа не повинні боятися погроз Кремля щодо «ескалації».

Про це пише агентство Bloomberg, передає Укрінформ.

Як зазначають журналісти видання, «вторгнення Путіна в Україну призвело до української інтервенції в Росію», що викликало збентеження у Кремлі. Ситуація з проривом кордону у Курській області РФ застала зненацька російських військових.

«Вперше з часів Другої світової війни армія іншої країни вторглася на територію Росії», - йдеться у публікації.

У середу Путін викликав військових та службовців безпеки для пояснень, оскільки російські військові блогери звинуватили їх у «приголомшливій некомпетентності».

Зазначається, що Україна офіційно не коментувала події у Курській області, що викликало різні теорії – від спроби захопити територію як потенційну «розмінну монету» в майбутніх переговорах з Москвою до відволікаючої тактики з метою послабити тиск на широкій лінії фронту.

«Цей випадок виявив слабкість російської прикордонної оборони на фоні збільшення кількості російських солдатів, які беруть участь у війні в Україні. Це підвищило бойовий дух українських військових і підірвало ретельно сконструйований Кремлем образ Путіна як "захисника простих росіян"», - пише Bloomberg.

Натомість війна, яку російський диктатор розпочав проти України, тепер дедалі більше поширюється на Росію, де мешканці прикордонних регіонів стикаються з ризиком обстрілів, а безпілотники завдають ударів по ключових промислових об'єктах.

«Для України це, ймовірно, посилить аргумент про те, що американські та європейські союзники не повинні боятися погроз ескалації з боку Кремля і що їй слід дозволити боротися з Путіним у будь-який спосіб, який вона вважає за потрібне, щоб прискорити завершення війни», - наголошується у публікації.

Читайте також: Глава оборонного комітету Бундестагу побажав ЗСУ успіху на Курському напрямку

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня російські телеграм-канали почали писати з посиланням на провоєнні пабліки про бої у прикордонні. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито зайшли українські військові.

Офіційних заяв з цього приводу українські військові не робили.

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано, коментуючи події у Курській області, заявив, що згідно з міжнародним правом Україна має законне право захищатися, зокрема і завдаючи ударів по агресору на його території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-